Ervaring2019-09-17T09:42:08+02:00

Ervaring

Mijn ervaring uit het verleden zijn uw garantie voor de toekomst.

Na mijn studie planologie heb ik bijna 30 jaar bij verschillende overheden gewerkt. De interactie met de omgeving is hierbij vanaf het eerste moment cruciaal geweest. In mijn werk in de ruimtelijke ordening/omgevingsmanagement en de vergunningverlening bewoog ik mij altijd op het speelveld van bestuur-beleid-burger-bedrijfsleven: wat wil het bestuur en hoe kan ik dat overdragen naar buiten, maar ook wat wil de omgeving en hoe breng ik dat bij de bestuurder onder de aandacht?

Als coördinerend planoloog-vergunningverlener heb ik ruimtelijke plannen en vergunningaanvragen getoetst. Daarnaast was ik:

  • projectleider actualisering bestemmingsplan Landelijk Gebied

In opdracht van gedeputeerde staten van Zuid-Holland leidde ik het stimuleringsprogramma gericht op de tijdige actualisering van het bestemmingsplan Landelijk Gebied.

  • projectleider model-bestemmingsplan Groene Hart

Ik leidde het project om gezamenlijk met én in de omgeving (gemeente, belangengroepen, burgers, provincie) een model-bestemmingsplan Landelijk Gebied Groene Hart op te stellen. Door deze gezamenlijke aanpak ontstond veel draagvlak.

Het plan diende als voorbeeld voor alle gemeenten in het Groene Hart.

  • projectleider gezamenlijke handhaving Groene Hart

Als projectleider werkte ik met diverse overheden aan een gezamenlijke, praktische handhaving van diverse regelgeving (bestemmingsplan, Keur, verordeningen, etc) in het Groene Hart. Doel: efficiënter en minder ‘handhavingslast’ voor bedrijven en bewoners.

  • voorzitter Brainstroom Regelgeving

Als voorzitter heb ik met de werkgroep Brainstroom  (Rijk en provincie) bestaande regelgeving voor het rivierbed van de Maas kritisch beschouwd en voorstellen opgesteld voor een flexibeler benadering daarvan. Met behoud van kwaliteit.

  • voorzitter diverse ambtelijke werkgroepen

Voorzitter werkgroep Rivierbeheer (landelijke werkgroep gericht op afstemming van uitvoering) en voorzitter werkgroep ISO-certificering (beschrijving ideale vergunningentraject)

  • coördinator-omgevingsmanager grote projecten

Voor RWS Limburg heb ik de vergunningverlening voor grotere projecten- KOSMOS, de Maaswerken- inhoudelijk en procesmatig aangestuurd. Tevens heb ik bewonersavonden (de Maaswerken, Groene Hart) gefaciliteerd.

In al deze projecten heb ik met passie gewerkt aan verandering, ook als die weerstand opleverde: ‘we zijn dat niet gewend’, ‘we doen het al jaren zo’ of ‘het kan zo niet’. Meestal kan het wél!